Ingrédients :
1/4 tasse de farine de maïs ( ou 1/2 tasse de farine)
1 1/4 tasse de lait entier
2 œufs
2 jaunes d'œufs
1 tasse de crème sure ou fraîche ( ou yaourt)
2 gousses d'ail
2 oignons
2 courgettes râpées
1/4 tasse de parmesan ( ou petits cubes de feta )
basilic
sel
poivre
huile d'olive
noix de muscade
un moule à petits muffins
Mettre le four à préchauffer à 200°C.
Dans une poêle avec de l'huile d'olive, faire revenir les oignons et l'ail pendant 5 minutes à feu moyen.
Ajouter les courgettes lavées et râpées.
Laisser réduire pendant 10 à 12 minutes à feu moyen.
Pendant ce temps, verser la farine dans un saladier, casser les œufs entiers et les jaunes d'œufs. Ajouter la crème et le lait entier. Fouetter pour obtenir un mélange sans grumeaux. Saler et poivrer. Ajouter une pincée de muscade.
Dans un moule à muffins, verser un peu de fromage puis à l'aide d'une cuillère à soupe, un peu de courgettes, des feuilles de basilic hachées et le mélange des œufs.
Saupoudrer de parmesan.
Mettre à cuire dans le four à 200°C pendant 5 à 10 minutes.
Démouler et laisser refroidir avant de déguster...
***
Zucchini & Parmesan mini quiches
Ingredients
1/4 cup of cornflour (or 1/2 cup of wheat flour)
1 1/4 cup of full-cream milk
2 eggs+ 2 egg yolks
1 cup of sour cream/crème fraîche or yoghurt
2 cloves of garlic
2 onions
2 grated zucchini
1/4 cup of Parmesan cheese
basil
salt
pepper
olive oil
ground nutmeg
24 cup mini muffin pan
Preheat oven to 200°C.
In the meantime, brown in olive oil onions and garlic during 5 minutes on a medium heat. Add the -washed- grated zucchini and reduce it during 10 to 12 minutes still on medium heat.
At the same time, pour flour in a mixing bowl and break in it the 2 eggs and the 2 extra egg yolks. Add cream (or yoghurt) and milk and whip it until you get a smooth mixture. Salt and pepper the whole and add a pinch of ground nutmeg.
In mini muffin pan, put 2 pinches of Parmesan cheese and grated zucchini, chopped basil and the smooth egg mixture. Finally dust grated cheese over each muffin pan.
Bake it to 200°C for 5 to 10 minutes. Remove little quiches from muffin pan after baking and leave it to cool before eating...
Zucchini & Parmesan mini quiches
Ingredients
1/4 cup of cornflour (or 1/2 cup of wheat flour)
1 1/4 cup of full-cream milk
2 eggs+ 2 egg yolks
1 cup of sour cream/crème fraîche or yoghurt
2 cloves of garlic
2 onions
2 grated zucchini
1/4 cup of Parmesan cheese
basil
salt
pepper
olive oil
ground nutmeg
24 cup mini muffin pan
Preheat oven to 200°C.
In the meantime, brown in olive oil onions and garlic during 5 minutes on a medium heat. Add the -washed- grated zucchini and reduce it during 10 to 12 minutes still on medium heat.
At the same time, pour flour in a mixing bowl and break in it the 2 eggs and the 2 extra egg yolks. Add cream (or yoghurt) and milk and whip it until you get a smooth mixture. Salt and pepper the whole and add a pinch of ground nutmeg.
In mini muffin pan, put 2 pinches of Parmesan cheese and grated zucchini, chopped basil and the smooth egg mixture. Finally dust grated cheese over each muffin pan.
Bake it to 200°C for 5 to 10 minutes. Remove little quiches from muffin pan after baking and leave it to cool before eating...
ça a l'air dément !!!!!
ReplyDeleteje vais essayer... ce soir tiens ! J'ai ce qu'il faut !
ReplyDeletesuper mimi tes minizzz !!
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