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18 August 2010

- TARTES AUX FIGUES - FIG TART







Pâte sablée:
  • 250 gr de farine
  • 1 pincée de sel
  • 150 gr de beurre mou
  • 80 gr de sucre semoule
  • 10 gouttes d huile d'orange ou sucre vanillé
  • 1 oeuf






Mélanger la farine , le sel et le sucre.Creuser un puit y mettre le beurre et l'oeuf. Mettre la pâte sablée en boule puis au frigo pour une demie heure.

Etaler la pâte (environ 1/2 cm d'épaisseur).Avec l'aide d'un emporte-pièce, faites des cercles.

Sur les cercles de pâtes, mettre une cuillérée à soupe de ricotta puis un quartier de figue recouvert d un filet de miel.

Mettre au four à 180°C pendant 20 minutes.
Servir frais.






to make sweet dough, you need:
  • 250 gr white/all purpose flour
  • 1 pinch of salt
  • 150 gr of softened butter
  • 80 gr of caster sugar
  • 10 drops of orange flower water/orange essential oil or vanilla sugar
  • 1 egg 


Sift and combine the white flour, salt and sugar onto a clean work surface and make a well in the center with your fist. 
Add the softened butter and break the egg into it.
Knead all the ingredients together until you have a nice smooth mixture. 
Finally, make a dough ball and chill it for 30 minutes in the refrigerator.
 



After -at least- 30 minutes, roll out the dough to -about- 0.5 cm and cut out circles in the dough.
On each "dough circle", add one after the other a tablespoon of ricotta, a quarter of a fig, and finally a dash of honey.
Bake it at 180°C during 20 minutes, and serve it chilled.







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