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25 August 2010

- Meatballs et sauce tomate - Italian Meatballs



Ingrédients: 

pour 50 boulettes

500 gr de boeuf haché
500 gr de porc haché
3 oeufs battus
1 tasse de chapelure
1 botte de petits oignons blancs
1 c. à s. de paprika
 1 tasse de parmesan
romarin frais 
 thym frais 
persil plat
sel
poivre




 Sauce tomate:

1 boîte de  tomates pelées en cubes ou un bocal de sauce tomate maison!
2 gousses d'ail
2 petites tomates fraîches
thym-romarin-basilic
sel
poivre



Hachez finement les herbes (romarin, thym, persil). Mettez-en de côté pour la sauce tomate.
Dans un saladier, mélangez les herbes avec les oeufs battus, la chapelure, sel, poivre et le parmesan.
Ajoutez les 2 viandes hachées et malaxer jusqu'àu total mélange des ingrédients.




Allumez le four à 180°C. Recouvrez de papier parchemin (papier sulfurisé) une plaque allant au four.
Prendre un peu de viande et roulez la dans vos mains. Faire des boulettes de 2 cm de diamètre environ. Si elles sont plus larges , laissez les cuire plus longtemps. Mettre au four pour 20 minutes.


Pendant ce temps, dans une poêle sur feu moyen, verser le bocal de sauce tomate ou les tomates pelées. Ajouter les herbes et l'ail écrasé , laisser réduire tranquillement. 
Au bout de 15 minutes sur feu doux, rajoutez les tomates fraîches coupées en petits morceaux.


Au bout de 20 minutes de cuisson au four, retournez les boulettes de viandes. Laissez les cuire  encore 15 minutes. Vous pouvez mettre la position broil (grill) en toute fin de cuisson. 

Servir avec des pâtes, du riz, ou des légumes verts..... 
Si vous avez trop de boulettes, elles se congèlent parfaitement....mmmmmmm..... des meatballs pour le lunch au travail!!






***


For 50 meatballs you need:

  • 500 grs minced beef
  • 500 grs minced pork
  • 3 beaten eggs
  • 1 cup of breadcrumbs
  • 1 bunch of spring onions
  • 1 tblsp of paprika
  • 1 cup of grated Parmesan cheese
  • fresh rosemary
  • fresh thyme
  • fresh parsley bush
  • salt
  • pepper



Chop finely the different herbs (rosemary,thyme and parsley bush) and keep a few for the tomato sauce.
In a bowl, mix together chopped herbs, beaten eggs, breadcrumbs, salt, pepper and grated parmesan cheese.
Then, add the 2 minced meats and work it until you get a smooth mixture.



 

Preheat oven to 180°C.
Re-cover a baking tray with greaseproof paper.
With the meat mixture, make meatballs of about 2 cms in diameter. If they are larger, let them bake longer.
Bake for 20 minutes.

 


Tomatoe sauce:
  • 1 can of diced peeled tomatoes or 1 homemade tomato sauce bottle
  • 1 clove of garlic
  • 2 little fresh tomatoes
  • thyme/rosemary/basil
  • salt


In the meantime, in a saucepan on medium heat, pour the tomatoe sauce bottle or diced peeled tomatoes and add herbs and mashed garlic and leave it to reduce on a gentle heat.
15 minutes later add the fresh diced tomatoes.



After 20 minutes baking, turn around the meatballs and leave it to bake for another 15 minutes. You can also put the broil on for the last minutes' baking.



Finally, serve it with pasta, rice or green vegetables.
If you have too much meatballs, you can easily freeze it  and have it later for a nice lunch for example!!
Enjoy your meal!!

2 comments:

  1. mmmmm trop bon! J'ai hâte de tester!!!!
    vraiment, tu me fais rêver...!
    nxxx

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  2. we just made the meatballs and we LOVED them! Thank you so much for the recipes! And keep on going, we want more more more! Will let you know when we cook something again.
    Kisses
    Anna et Ben

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